21 iunie 2013

Aproximativ o tona de melc de mare confiscata la Constanta


Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au actionat pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, identificand trei cetateni bulgari si unul roman care recoltasera 963 kilograme vietuitoare marine din specia rapana (melc de mare), prin desfasurarea unor activitati de pescuit comercial fara a poseda licenta sau autorizatie.
In data de 20.06.2013, in jurul orei 16.20, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au fost sesizati, printr-un apel telefonic al SNUAU 112, ca in zona digului de sud al Portului Constanta mai multe persoane, aflate intr-o ambarcatiune, desfasoara activitati de pescuit prin scufundare.
La fata locului s-au deplasat doua ambarcatiuni rapide din cadrul Grupului de Nave Constanta, care au identificat la aproximativ 100 metri de mal, in zona Portului Constanta Sud Agigea, o ambarcatiune cu motor, in care se aflau trei cetateni bulgari si unul roman.
Cele patru persoane desfasurau activitati de scufundare pentru recoltarea vietatilor acvatice din specia rapana (melc de mare), fara a poseda licenta sau autorizatie pentru pescuit comercial in zona de competenta a Garzii de Coasta.
In ambarcatiune a fost gasita cantitatea de 963 kilograme din specia rapana, evaluata la 597 lei, care a fost confiscata si predata unei societati comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Politistii de frontiera au mai ridicat in vederea confiscarii ambarcatiunea in cauza, motorul acesteia, un sistem GPS si echipament de scufundare, bunuri evaluate la aproximativ 29.000 euro.
In aceeasi zi, in jurul orei 09.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Tulcea au actionat in zona de competenta, alaturi de reprezentanti ai A.R.B.D.D., unde au oprit pentru control o ambarcatiune neinmatriculata condusa de cetateanul roman C.S., in varsta de 54 ani.
In ambarcatiune au fost gasite 46 de plase tip monofilament, in lungime de 2.445 metri, care au fost ridicate in vederea confiscarii.
Persoanele in cauza sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de nedetinere a licentei/autorizatiei de pescuit comercial, pescuit recreativ/sportiv, dupa caz, respectiv detinere a plaselor tip monofilament, fapte prevazute si sanctionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificata si aprobata prin Legea 317/2009.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana