14 iunie 2013

Bunuri susceptibile de a face parte din Patrimoniul Cultural National, retinute la Giurgiu

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Giurgiu au descoperit in bagajele unui cetatean grec mai multe obiecte susceptibile a face parte din Patrimoniul Cultural National, pe care barbatul intentiona sa le scoata ilegal din tara.

In data de 13.06.2013, ora 16.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalitatile de frontiera un cetatean grec, Argyros S., in varsta de 49 ani, pasager intr-un autocar de persoane care circula pe ruta Romania - Grecia.
Cu ocazia controlului amanuntit efectuat asupra autocarului, politistii de frontiera au descoperit, in bagajele personale ale celui in cauza mai multe obiecte susceptibile de a face parte din Patrimoniul Cultural National al Romaniei.
Printre aceste bunuri s-au gasit o icoana, patru casete de bijuterii din lemn sau argintate, obiecte de uz casnic si decorative vechi (un sfesnic, o solnita din argint, o tava din metal), bijuterii (o pereche de cercei, doua inele din argint si un medalion din metal - steaua lui David) dar si unsprezece carti scrise intre anii 1815 si 1937.
In urma cercetarilor, cetateanul grec a declarat ca a cumparat obiectele din municipiul Botosani de la mai multe persoane, contra unor sume modice, cu scopul de a le comercializa in Grecia.
Bunurile au fost retinute de politistii de frontiera intrucat cetateanul grec nu a putut prezenta certificat de export emis in conditiile legii si nici acte de provenienta.
Politistii de frontiera au intocmit persoanei in cauza dosar penal pentru savarsirea infractiunii de tentativa de export ilegal de bunuri immobile, urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana