18 iunie 2013

Calauze bulgare descoperite in P.T.F. Giurgiu


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu au depistat in zona de competenta patru cetateni bulgari care incercau sa introduca ilegal in tara trei cetateni sirieni.
In ziua de 17.06.2013, ora 00.15, un lucrator din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu a observat in zona adiacenta punctului de frontiera un autoturism marca BMW, cu numere de inmatriculare bulgaresti, din care au coborat trei persoane care s-au pierdut in zona de vegetatie.
Politistul de frontiera a procedat la oprirea autoturismului si a soferului, dupa care au urmat o serie de masuri operative in vederea descoperirii si retinerii celorlalti cetateni.
La cercetari, soferul a declarat ca persoanele care au coborat din masina sunt cetateni sirieni, acestia fiind gasiti de lucratorii politiei de frontiera in imediata apropiere.
In continuarea cercetarilor, intr-o benzinarie din apropierea punctului de trecere, lucratorii nostri au mai identificat trei persoane, cetateni bulgari, care aveau rolul de a prelua cetatenii sirieni si de a-i calauzi mai departe pe teritoriul Romaniei.
Politistii de frontiera au intocmit calauzelor dosare penale pentru infractiunile de calauzirea mai multor persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat si complicitate la calauzirea mai multor persoane in scopul trecerii frauduloase a frontirei de stat, iar cetatenilor sirieni pentru tentativa de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.
Conform protocolului romano-bulgar incheiat, persoanele si autoturismele au fost predate Politiei de Frontiera Bulgare, in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana