19 iunie 2013

Cetateni iranieni cu documente false depistati la Giurgiu


Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Giurgiu Feroviar au depistat cinci cetateni iranieni, care intentionau sa intre in Romania folosind carti de identitate germane false, pentru care au platit 5000 euro.
In data de 19.06.2013, ora 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Feroviar, s-au prezentat pentru a intra in tara, calatorind cu trenul rapid 382, care circula pe ruta Sofia-Moscova, cinci persoane de sex masculin care au prezentat la controlul de frontiera carti de identitate germane.
La control, politistii de frontiera au constatat ca documentele de identitate prezentate de cei cinci pasageri ai trenului prezinta urme de falsificare, fapt pentru care cei in cauza au fost condusi la sediul P.F. pentru cercetari.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca documentele sunt false si persoanele in cauza sunt de fapt cetateni iranieni, cu varste cuprinse intre 24 si 30 ani.
Acestia au declarat ca au procurat documentele false de la o persoana ale carei date de identitate nu le cunosc, din Bulgaria, contra sumei de 5.000 euro, cu scopul de a ajunge intr-o tara din vestul Europei.
Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza si, conform protocolului romano-bulgar, au fost predate autoritatilor de frontiera bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana