27 iunie 2013

Grupare infractionala specializata in inselaciuni, destructurata


In aceasta dimineata, politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate si politistii de frontiera din Timis, impreuna cu procurori D.I.I.C.O.T., au descins la 31 de locuinte situate pe raza judetului Timis, in vederea destructurarii unei grupari infractionale specializate in inselaciuni cu consecinte deosebit de grave. Vor fi puse in aplicare 37 de mandate de aducere.
In cursul anului 2013, politistii B.C.C.O. Timisoara si politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Timisoara, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Timisoara, au efectuat cercetari privind o grupare infractionala specializata in comiterea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Membrii gruparii sunt suspectati ca ar fi obtinut mai multe credite bancare, folosindu-se de documente falsificate.
In vederea destructurarii gruparii infractionale, in cursul acestei dimineti, politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate, impreuna cu cei din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, beneficiind de sprijinul luptatorilor din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Timis, efectueaza 31 de perchezitii domiciliare pe raza judetului Timis. Vor fi puse in executare 37 de mandate de aducere.
In fapt, membrii gruparii infractionale sunt suspectati ca, in perioada 2010 - 2013, ar fi obtinut mai multe credite bancare, folosindu-se de documente falsificate, creand un prejudiciu de aproximativ 400.000 de lei.
Un rol in coordonarea activitatilor infractionale ale gruparii il avea o femeie de 41 de ani, care s-ar fi ocupat de racolarea persoanelor dornice sa obtina cu usurinta un castig ilicit.
Dupa obtinerea documentelor de identitate ale "sagetilor",  aceasta apela la alte trei persoane, care detineau tehnica necesara falsificarii intregii documentatii necesare pentru obtinerea creditelor.
Printre suspecti se numara si angajati ai unitatilor bancare.
La finalizarea perchezitiilor, toate persoanele identificate vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timisoara, pentru audieri, fiind cercetate pentru comiterea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.
Actiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al D.I.P.I.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana