3 iunie 2013

Migranti ascunsi sau cu documente false, depistati la frontiera

In ultimele trei zile, politistii de frontiera au descoperit noua persoane care intentionau sa treaca ilegal frontiera, folosindu-se de documente false sau ascunzandu-se in mijloace de transport, pentru a se sustrage controlului de frontiera. 
  • In data de 01.06.2013, orele 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Varsand - judetul Arad, s-a prezentat pentru a iesi din tara cetateanul maghiar Istan C., in varsta de 34 de ani, conducand un automarfar marca Mercedes, care transporta seifuri din Turcia pentru o firma din R. Ungara.
    La controlul de frontiera efectuat au fost descoperite ascunse in compartimentul marfa, deasupra cutiilor cu seifuri, doua persoane de sex masculin.
    Lucratorii nostri au efectuat cercetari si au stabilit faptul ca cei doi barbati sunt cetateni sirieni, in varsta de 20 respectiv 41 de ani.
    Soferul a declarat ca nu cunoaste persoanele din remorca si nici nu stie cand s-au urcat acestea in camion.
    Politistii de frontiera au intocmit, pe numele celor doua persoane, lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.
  • In data de 01.06.2013, in jurul orei 23.20, politistii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Mangalia, judetul Constanta, au observat, prin sistemul optronic de supraveghere, o persoana care se deplasa, la aproximativ 800 de metri de frontiera cu R. Bulgaria, printr-un lan de floarea soarelui.
    A fost constituita o echipa de interventie, care prin metode specifice, a retinut persoana la aproximativ 150 de metri de linia de frontiera.
    Din cercetari, lucratorii nostri au stabilit ca barbatul este cetatean ucrainean si ca a traversat inot bratul Chilia al Dunarii, urmand apoi pe jos traseul Periprava - Sulina - Sf - Gheorghe - Constanta - Mangalia - Vama Veche, folosindu-se de o busola si de o harta a Europei.
    Barbatul, in varsta de 36 ani, a declarat ca intentiona sa ajunga in Franta pentru a se inrola in Legiunea Straina.
    Politistii de frontiera i-au intocmit cetateanului ucrainean actele premergatoare pentru savarsirea infractiunilor de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat si tentativa de iesire din tara prin trecere ilegala a frontierei de stat, fapte prevazute si sanctionate de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, respectiv art. 20, alin.1 Cod Penal raportat la art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.
  • In data de 01 iunie a.c., in jurul orei 01.30, un echipaj format din politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Dorohoi - I.T.P.F. Iasi, in cooperare cu lucratori ai Politiei Nationale, au depistat pe raza localitatii de frontiera Baranca, doi barbati care nu isi justificau prezenta in zona, avand asupra lor doua bagaje si care vorbeau limba slava.
    Deoarece cei doi nu posedau documente de identitate, lucratorii nostri i-au condus la sediul sectorului pentru cercetari. Astfel, s-a stabilit ca acestia sunt cetateni din Georgia, cu varste de 30 respectiv 33 de ani, care au trecut ilegal frontiera de stat dintre Ucraina si Romania, cu scopul de a ajunge intr-un stat din vestul Europei pentru a-si gasi un loc de munca.
    Politistii de frontiera au intocmit celor doua persoane lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat.
  • In data de 01.06.2013, ora 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra in tara un cetatean bulgar, sofer al unui autoturism marca Dacia Sandero. Acesta era insotit de trei barbati care s-au legitimat cu carti de identitate bulgaresti.
    La controlul de frontiera, lucratorii nostri au constatat ca documentele prezentate de pasagerii din autoturism sunt false. Cu ocazia cercetarilor, s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 18 si 30 ani.
    Acestia au declarat ca documentele false le-au procurat de la o persoana ale carei date de identitate nu le cunosc, din Bulgaria, contra sumei totale de 2.100 euro, cu scopul de a ajunge in Germania.
    Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza si, conform protocolului romano-bulgar, au fost predate autoritatilor de frontiera bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.
  • In ziua de 01.06.2013, ora 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra in tara un cetatean bulgar la volanul unui microbuz. Acesta era insotit de o persoana de sex masculin care a prezentat la controlul de frontiera un pasaport nemtesc.
    Procedand la verificarea documentului, politistii de frontiera au constatat ca acesta apartine altei persoane. Din declaratiile persoanei in cauza a rezultat ca acesta este cetatean turc, in varsta de 38 ani, care a recunoscut ca a sustras documentul de la o persoana necunoscuta din Bulgaria, cu scopul de a ajunge in Germania.
    Conform protocolului romano-bulgar incheiat, persoana a fost predata autoritatilor de frontiera bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana