28 iunie 2013

O noua promotie de agenti de politie a iesit de pe bancile Scolii de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera "Avram Iancu" Oradea

56 de absolventi ai Scolii de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera "Avram Iancu" de la Oradea, promotie 2013, au primit azi primul grad profesional. Noii agenti ai Politiei de Frontiera Romane, care au fost scolarizati la scoala oradeana timp de 2 ani de zile, au fost repartizati la frontiera externa a Romaniei.

Astazi, 28 iunie 2013, la sediul Scolii de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera "Avram Iancu" Oradea a avut loc festivitatea de avansare la primul grad profesional a 56 de absolventi ai promotiei 2013.

La festivitatea de absolvire a scolii si de acordare a primului grad profesional au participat reprezentanti din conducerea Ministerului Afacerilor Interne si Inspectoratului General al Politei de Frontiera, ai autoritatilor locale, inalte fete bisericesti, reprezentanti mass-media si nu in ultimul rand, parintii, rudele si prietenii absolventilor sositi din toate colturile tarii.

Festivitatea de absolvire a fost condusa de catre directorul scolii, comisar sef de politie Stanciu Ovidiu, care a felicitat promotia de absolventi pentru rezultatele foarte bune obtinute la examenul de absolvire, fapt ce o situeaza printre seriile de absolventi fruntase ale institutiei noastre.

Actuala promotie este cea de-a 93-a serie de absolventi pe care a dat-o scoala oradeana de-a lungul timpului, a avut durata de pregatire de 2 ani, perioada in care cursantii au fost scolarizati in municipiul Oradea.

Toti cei 56 elevi, 13 fete si 43 de baieti, care au sustinut examenul de absolvire in perioada 17.06 - 25.06.2013, au trecut testele finale, care au constat in sustinerea mai multor probe de evaluare a competentelor din curriculumul de pregatire asociat standardului de pregatire profesionala.

Absolventii au fost repartizati in ordinea mediilor in cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Politiei de Frontiera de la frontiera externa a Romaniei, urmand a fi incadrati ca debutanti, pentru o perioada de 6 luni.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana