17 iunie 2013

Patru autovehicule cautate de autoritatile straine si romane, depistate la frontiera


La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera au depistat patru autovehicule - un BMW X6, o rulota marca Fiat, un autocamion si un microbuz - care figurau ca fiind furate sau ca bunuri cautate de autoritati.
Conducatorii auto sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de tainuire sau furt calificat, iar vehiculele in cauza au fost indisponibilizate pana la finalizarea cercetarilor.
  • La data de 16.06.2013, orele 18.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Bors s-a prezentat pentru a intra in tara cetateanul din R. Moldova, Alexandr S., in varsta de 33 de ani, care conducea un autoturism marca BMW X6 XDRIVE 35D, an de fabricatie 2010, imatriculat in Marea Britanie.
    Cu ocazia controlului de frontiera, cetateanului moldovean i s-a solicitat sa prezinte la control pe langa documentele de identitate si documentele autoturismului.
    Politistii de frontiera au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de inmatriculare prezentat, motiv pentru care au efectuat un control amanuntit al autoturismului.
    In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca seria de caroserie aplicata nu prezinta caracteristicele uneia originale, fapt pentru care au fost verificate bazele de date unde acest autoturism figureaza ca furat din Marea Britanie de la inceputul acestui an.
    Alexandr. S. a declarat ca a achizitionat autoturismul dintr-un parc de masini din Marea Britanie, contra sumei de 22.150 lire sterline, fara a sti ca acesta este declarat furat.
    Cetateanului moldovean Alexandr. S i s-au intocmit actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru infractiunea de tainuire, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul inspectoratului in vederea expertizarii.
  • La sfarsitul saptamanii trecute, s-a prezentat in P.T.F. Sculeni cetateanul roman Mihai H., in varsta de 39 ani, domiciliat in judetul Bihor, conducand un autovehicul marca FIAT, tip rulota Burstner, inmatriculat in Italia, fiind insotit de Claudiu R., in varsta de 35 ani, domiciliat in judetul Cluj.
    Existand suspiciuni privind provenienta mijlocului de transport, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care, au stabilit ca rulota a fost inchiriata, dar fara a avea dreptul sa fie scoasa din spatiul Uniunii Europene. Ulterior, autoritatile italiene ne-au comunicat ca autoturismul respectiv trebuie retinut intrucat, incepand cu 15.06.2013 a fost introdus in bazele de date ca fiind furat.
    Cu privire la cele constatate, cei doi au declarat ca nu aveau cunostinta despre faptul ca autovehiculul este declarat furat.
    Rulota, in valoare de 60.000 euro, a fost indisponibilizata in vederea recuperarii acesteia de catre proprietar, iar in cauza s-a intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, la finalizarea cercetarilor urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
  • La data de 13.05.2013, in jurul orei 21.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, s-a prezentat cetateanul azer Baghrov R., in varsta de 42 de ani, conducand un autocamion marca MAN, avand numar provizoriu eliberat de autoritatile maghiare.
    Cu ocazia controlului de frontiera, persoanei respective i s-a solicitat sa prezinte, pe langa documentele de identitate si documentele masinii.
    In urma verificarilor efectuate, politistii de frontiera au constatat ca vehiculul figureaza ca bun cautat pentru confiscare, alerta introdusa de autoritatile germane, la inceputul anul 2009.
    Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, pana la finalizarea cercetarilor.
    Politistii de frontiera i-au intocmit persoanei in cauza actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru infractiunea de tainuire la furt, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.
  • In ziua de 16.06.2013, ora 15.30, in P.T.F. Portile de Fier I, s-a prezentat pentru a iesi din Romania, conducand un microbuz  marca MERCEDES BENZ, cetateanul slovac R. Alexander, in varsta de 57 de ani.
    Verificarile efectuate de catre politistii de frontiera in bazele de date nationale au stabilit ca microbuzul figureaza ca bun cautat pentru confiscare de catre Inspectoratul de Politie Judetean Alba, acesta facand obiectul unui dosar penal pentru infractiunea de inselaciune cu consecinte deosebit de grave.
    Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Mehedinti urmand a fi predat unei echipe operative a Politiei Alba.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana