31 iulie 2013

17 focuri de arma si urmariri pentru retinerea contrabandistilor de tigari

 In cadrul unor actiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu tigari, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat aproximativ 50.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, ce urmau a fi introduse ilegal in tara.
In urma actiunilor, sapte cetateni ucraineni au fost retinuti si sunt cercetati pentru contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 430.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii.
Pentru retinerea celor implicati, care nu s-a supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras 17 focuri de avertisment in plan vertical si spre pneurile unui autoturism de teren.
  • In data de 31 iulie a.c., la nivelul S.P.F. Sighetu Marmatiei s-a desfasurat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana in zona de competenta.
    Astfel, azi dimineata, in jurul orei 04.00, politistii de frontiera au observat, pe raza localitatii Sighetu Marmatiei, mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina in Romania, peste raul Tisa cu ajutorul unei barci pneumatice.
    Ajunse pe malul romanesc, acestea au inceput sa descarce din barca mai multe colete voluminoase si sa le transporte spre un microbuz aflat in apropiere.
    Echipajele politiei de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza, moment in care barbatii nu s-au supus somatiilor verbale, au abandonat coletele si au incercat sa fuga in directii diferite.
    Data fiind situatia de fapt, lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase 10 focuri de avertisment in plan vertical, reusindu-se astfel retinerea a cinci cetateni ucraineni.
    La scurt timp au mai fost retinute inca doua persoane, tot cetateni ucraineni, care se ascundeau in gradina unui imobil din apropiere.
    Totodata, la controlul efectuat asupra microbuzului marca Fiat, au fost descoperite 50 de baxuri cu tigari.
    La cercetarea terenului au mai fost descoperite inca 25 de baxuri cu tigari din acelasi lot.
    In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 37.690 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 331.000 lei.
    Cei sapte cetateni ucraineni, cu varste cuprinse intre 20 si 33 de ani, sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
    Microbuzul in valoare de 22.500 lei, folosit la activitatea infractionala, a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Pe timpul actiunii, au fost anuntate si autoritatile de frontiera ucrainene in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
  • In seara zilei de 30 iunie 2013, in jurul orei 19.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti, I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, au depistat un autoturism de teren marca Mitsubishi, care se deplasa cu viteza dinspre frontiera de stat catre localitatea Bilca, suspect ca transporta tigari provenite din contrabanda.
    La semnalele regulamentare efectuate de politistii de frontiera, soferul autoturismului a refuzat sa opreasca, fapt pentru care lucratorii nostri au procedat la urmarirea acestuia, tragand sapte focuri de arma in plan vertical si spre pneurile masinii.
    Nici de aceasta data soferul nu a oprit si, ajuns intr-o zona cu vegetatie abundenta si greu accesibila pentru masini, a abandonat autoturismul si a fugit in zona impadurita.
    In urma controlului efectuat asupra masinii a fost descoperita cantitatea de 11.340 pachete tigari, marca Viceroy, de provenienta ucraineana in valoare de 102.060 de lei, care a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul de teren, in valoare de peste 13.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul punctului de lucru Vicov, in vederea continuarii cercetarilor.
    In prezent politistii de frontiera efectueaza cercetari impreuna cu autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea depistarii persoanelor implicate luarea masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana