22 iulie 2013

23.500 pachete de tigari si un microbuz confiscate la frontiera cu Ucraina

In cadrul unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari politistii de frontiera din cadrul S.T.P.F. Suceava - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat 23.500 pachete de tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 235.000 lei, ce urmau a fi introduse ilegal in tara.
Pentru retinerea contrabandistilor, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment.

In ziua de 21.07.2013, la nivelul S.T.P.F. Suceava a fost organizata o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
Astfel, politistii de frontiera au observat un grup de persoane care se deplasa dinspre linia de frontiera catre interiorul tarii transportand spre un microbuz mai multe colete voluminoase.
Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment in plan vertical.
In acel moment persoanele in cauza au abandonat coletele si autoturismul si s-au retras pe teritoriul statului vecin.
La fata locului a fost descoperit un microbuz marca Volskvagen fara numere de inmatriculare si 45 baxuri cu tigari provenite din contrabanda. De asemenea, s-a constatat ca pentru a nu lasa urme pe fasia arata, contrabandistii au folosit trei scanduri de lemn.
Imediat, au fost informate autoritatile de frontiera ucrainene, care au comunicat ca pe teritoriul statului vecin au descoperit opt baxuri cu tigari din acelasi lot.
In urma inventarierii tigaretelor din colete, a rezultat cantitatea de 23.500 pachete de tigari de diferite marci de provenienta ucraineana in valoare de 235.000 lei.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar microbuzul in valoare de 15.500 lei a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea depistarii persoanelor implicate si luarea masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana