29 iulie 2013

7.800 pachete cu tigari de contrabanda depistate la Sarasau

Politistii de frontiera din cadrul S.PF Sarasau au descoperit si confiscat 7.800 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 69.000 lei ce urmau a fi introduse ilegal in tara.

Ieri, 28 iulie 2013, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sarasau s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de competenta.
Astfel, in jurul orei 08.00, o patrula a politiei de frontiera a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Volkswagen, suspect ca transporta tigari de provenienta ucraineana.
In momentul in care conducatorul auto a observat echipajul politiei de frontiera, a abandonat masina si a fugit pe un camp din apropiere. In autoturism se aflau mai multe colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana.
La scurt timp, pe raza localitatii Sarasau, a fost identificat proprietarul masinii abandonate, care se afla intr-un alt autoturism. Acesta a incercat sa scape de organele legii intorcand masina si indreptandu-se spre localitatea Campu Lung la Tisa.
Politistii de frontiera au trecut la urmarirea autoturismului, folosind semnalele acustice si luminoase, reusindu-se blocarea lui si retinerea barbatului in localitatea Campu Lung la Tisa. Acesta a fost identificat ca fiind Sorin M, in varsta de de 26 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
Din primele verificari a rezultat faptul ca la activitatea de contrabanda a mai participat si Grigore S., de 47 ani.
In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 7.800 pachete in valoare de 69.000 lei, cantitate ce urmeaza a fi ridicata in vederea confiscarii.
In cauza s-a intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda, iar la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
Cercetarile continua in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana