25 iulie 2013

Cetateni bulgari cercetati pentru punerea in circulatie de bunuri susceptibile a fi contrafacute

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Bechet au intocmit dosar penal pe numele a doi cetateni bulgari, care intentionau sa introduca in tara peste 20.000 articole de imbracaminte si incaltaminte, inscriptionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafacute.

In data de 22.07.2013, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judetul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, la volanul unui autocamion cu semiremorca, cetateanul bulgar Borisov P., in varsta de 43 ani, alaturi de care calatorea si cetateanul bulgar Hristozov M., in varsta de 37 ani. Acestia transportau, conform documentelor de insotire a marfii, materiale textile din Turcia, pentru o societate comerciala din Slovacia.
In baza unei analize de risc, politistii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali, efectuarea unui control asupra compartimentului marfa, ocazie cu care, echipa comuna de control a descoperit mai multe colete ce contineau articole de imbracaminte si incaltaminte ce purtau insemnele unor firme cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuala.
In perioada 22 - 24.07.2013 la sediul D.R.A.O.V. Craiova a avut loc inventarierea coletelor de catre echipe mixte formate din politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Bechet si lucratori vamali.
La finalizarea inventarierii a rezultat un numar de 20.445 articole imbracaminte si incaltaminte susceptibile a fi contrafacute, in valoare totala de aproximativ 3.223.520 lei (749.655 euro daca ar fi fost originale), care au fost ridicate in vederea expertizarii.
Politistii de frontiera au intocmit cetatenilor bulgari dosare penale pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara si care il prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana