15 iulie 2013

Doua autoturisme de lux furate, depistate la frontiera

La sfarsitul acestei saptamani, politistii de frontiera au depistat doua autoturisme BMW - X5 respectiv X6 - in valoare totala de aproximativ 157.000 lei, care figurau ca fiind furate din R. Moldova, respectiv Federatia Rusa.
  • In data de 13.07.2013, ora 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pentru a efectua formalitatile de frontiera cetateanul bulgar Ventsisslav U., in varsta de 34 ani, care conducea un autoturism marca BMW X6, cu numere de inmatriculare germane.
    In cadrul controlului specific, lucratorii nostri au verificat autoturismul in bazele de date, ocazie cu care au constatat ca acesta figureaza ca fiind declarat furat din Republica Moldova.
    Politistii de frontiera au intocmit persoanei in cauza acte premergatoare de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de tainuire la furt, iar autoturismul in valoare de 119.700 lei a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Dolj.
  • Si politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Petea, judetul Satu Mare, au depistat, pe sensul de intrare in tara, un autoturism marca BMW X5, care figura ca fiind furat din Federatia Rusa.
    Sambata, 13 iulie a.c., in jurul orei 18, la P.T.F. Petea s-a prezentat pentru a intra in Romania Gheorghe N., in varsta de 39 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
    Barbatul conducea un autovehicul marca BMW X5, inmatriculat in Franta. Cu ocazia formalitatilor specifice, politistii de frontiera au constatat ca autovehiculul figureaza in bazele de date ca fiind furat din Federatia Rusa din anul 2009.
    Soferul a declarat ca a cumparat masina, contra sumei de 18.000 de euro de la un consatean, fara sa aiba cunostinta ca aceasta ar fi furata.
    Autovehiculul, in valoare de 37.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Petea pana la finalizarea cercetarilor, iar persoana in cauza este cercetata pentru savarsirea infractiunii de tainuire la furt.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana