24 iulie 2013

Focuri de arma la frontiera cu R. Moldova pentru retinerea unor contrabandisti

Politistii de frontiera botosaneni au depistat doi cetateni romani care au incercat sa introduca ilegal in tara 4.400 pachete tigari de contrabanda. Pentru retinerea acestora, politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga doua focuri de arma in plan vertical, in conformitate cu prevederile legale si fara a rezulta victime.
Cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati cu propunere de arestare preventiva.
In data de 23 iulie a.c., in jurul orei 03.45, pe timpul executarii unei actiuni specifice pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti Prut - I.T.P.F. Iasi au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, doua persoane care se deplasau dinspre malul raului Prut catre localitatea de frontiera Cuzlau.
Imediat, politistii de frontiera au procedat la retinerea persoanelor, care au incercat sa fuga, ignorand somatiile verbale, fapt pentru care politistii de frontiera au fost nevoiti sa traga 2 focuri de avertisment in plan vertical, respectand prevederile legale.
Astfel, s-a reusit retinerea celor doua persoane, respectiv cetatenii romani Ilie M, in varsta de 21 ani si Radu B., de 28 ani, ambii domiciliati pe raza judetului Botosani.
In apropierea persoanelor au fost gasite trei colete voluminoase care contineau cantitatea de 4.400 pachete tigari, marca Ritm, cu timbru de acciza Republica Moldova, in valoare totala de 39.107 lei.
Din cercetari a rezultat ca tigarile au fost transportate de catre cei doi de la malul raului Prut catre localitatea Cuzlau, urmand a fi comercializate pe raza judetului Botosani.
Pe numele celor doi barbati a fost intocmit dosar penal pentru contrabanda, iar cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din R. Moldova pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
Pe numele celor doi tineri au fost emise ordonante de retinere pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana