22 iulie 2013

Trei autovehicule cautate de autoritatile straine si romane, depistate la frontiera


La sfarsitul saptamanii trecute, politistii de frontiera au depistat trei autovehicule - BMW X3, KIA Sportage si un cap tractor - care figurau ca fiind furate sau ca bunuri cautate de autoritati.
Conducatorii auto sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de tainuire sau furt calificat, iar vehiculele in cauza, in valoare de peste 85.000 de euro au fost indisponibilizate pana la finalizarea cercetarilor.
In seara zilei de 21.07.2013, ora 19.35, in Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor specifice cetateanul roman D. Marius, in varsta de 36 ani, domiciliat in Bucuresti, conducand un autoturism marca BMW X3.
Existand suspiciuni in legatura cu modul legal de detinere al autoturismului de catre sofer, politistii de frontiera au verificat amanuntit documentele prezentate de catre acesta.
Cercetarile efectuate de politistii de frontiera, in bazele de date nationale  au stabilit ca autoturismul figureaza ca fiind furat de la o firma de leasing din Bucuresti, din data 26.07.2012, fiind bun cautat pentru confiscare.
Autoturismul furat este fabricat in anul 2011 si are o valoare de aproximativ 30.000 de euro.
In cauza, fata de Marius D. s-a intocmit lucrare penala in care se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de tainuire la furt.
Autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Mehedinti urmand ca la definitivarea cercetarilor sa fie inapoiat proprietarului de drept.
In data de 20.07.2013, in jurul orei 15.40, in P.T.F. Ostrov, s-au prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera doi cetateni germani, sot si sotie, care calatoreau cu un autoturism marca Kia Sportage, cu numere de Germania.
La control, in urma verificarilor in bazele de date, s-a stabilit ca autoturismul figureaza ca fiind furat din Germania, din data de 05.07.2013.
Totodata, s-a stabilit ca cetateanul german, conducator auto, in varsta de 45 ani, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicul.
Autoturismul, in valoare de aproximativ 30.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Ostrov pentru continuarea cercetarilor.
Politistii de frontiera au intocmit celor doi cetateni germani dosare penale pentru savarsirea infractiunilor de furt, respectiv conducere pe drumurile publice a unui autoturism de catre o persoana ce nu poseda permis de conducere.
In data de 19.07.2013, la P.T.F. Zimnicea - jud. Teleorman, s-a prezentat pentru a efectua formalitatile de frontiera, cetateanul turc Semsettin I., in varsta de 54 ani. Barbatul conducea un automarfar format din: cap tractor marca MERCEDES si semiremorca marca SCHMITZ, ambele inmatriculate in Ungaria.
La controlul de frontiera soferul a prezentat un certificat de inmatriculare eliberat de autoritatile ungare dar si documentele de vanzare cumparare intocmite in Germania.
Existand suspiciuni privind provenienta mijlocului de transport, politistii de frontiera au efectuat verificari in bazele de date internationale ocazie cu care s-a stabilit faptul ca vehiculul in cauza este furat din Franta.
Pe numele persoanei in cauza s-a intocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de tainuire la savarsirea infractiunii de furt, iar cap tractorul in valoare de aproximativ 25.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Teleorman pana la solutionarea cazului.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana