23 iulie 2013

Migranti din Republica Moldova opriti din drumul ilegal spre vestul Europei

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi au depistat doi barbati care au trecut raul Prut inot, cu intentia de a ajunge intr-o tara din vestul Europei.

In data de 23 iulie a.c., in jurul orelor 06.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi, pe timpul executarii unei misiuni specifice au observat, pe directia localitatii de frontiera Bosia, doua persoane care nu isi justificau prezenta in zona.
Politistii de frontiera au procedat la legitimarea persoanelor depistate.
Din primele cercetari efectuate si din declaratiile barbatilor s-a stabilit faptul ca acestia sunt cetateni din Republica Moldova, in varsta de 20 respectiv 21 ani, care au trecut raul Prut inot cu intentia de a ajunge intr-o tara din vestul Europei.
Politistii de frontiera au intocmit in cauza lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.
Conform Acordurilor incheiate intre Romania si R. Moldova, la finalizarea cercetarilor cei doi tineri vor fi predati autoritatilor de granita ale statului vecin.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana