7 iulie 2013

Migranti irakieni cu documente false depistati in apropierea localitatii Negru Voda din judetul Constanta

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat si retinut trei persoane, doi cetateni irakieni si unul bulgar, care intrasera ilegal in Romania, pe jos, din R. Bulgaria, prin zona frontierei verzi.
In apropierea frontierei, pe teritoriul Romaniei, au mai fost retinuti un cetatean turc si unul bulgar, care stationau intr-un autoturism marca Alfa Romeo, inmatriculat in R. Bulgaria, care intentionau sa-i transporte pe cetatenii irakieni intr-o tara din spatiul Schengen.

In data 05.07.2013, in jurul orei 00.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Negru Voda au observat prin sistemul optronic de supraveghere trei persoane care se deplasau pe jos dinspre R. Bulgaria.
Cele trei persoane au fost interceptate si retinute, la aproximativ 300 de metri, in urma unei actiuni specifice a Politiei de Frontiera.
Persoanele in cauza, doi barbati si o persoana de sex feminin, s-au legitimat cu carti de identitate cu insemnele statului bulgar.
Verificarile au stabilit faptul ca documentele prezentate de cei doi barbati sunt false, cei doi fiind cetateni irakieni.
Din primele cercetari a rezultat faptul ca cele trei persoane erau asteptate pe teritoriul Romaniei de doi complici, care trebuiau sa-i transporte cu un autoturism intr-o tara din spatiul Schengen.
Politistii de frontiera au extins astfel cercetarile in zona de frontiera, reusind sa identifice, pe comunicatia Negru Voda - Constanta, un autoturism marca Alfa Romeo, inmatriculat in R. Bulgaria, in care se aflau un cetatean turc si unul bulgar.
Cei doi barbati au declarat faptul ca au intrat legal in Romania, cu autoturismul in cauza, prin P.T.F. Negru Voda, si ca intentionau sa-i preia pe cetatenii irakieni in apropierea frontierei.
In cauza politistii de frontiera au intocmit cetatenilor irakieni si bulgari actele premergatoare pentru savarsirea infractiunilor de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, complicitate la intrarea in tara prin trecrea ilegala a froniterei de stat, trafic de migranti si fals material in inscrisuri oficiale , fapte prevazute si sanctionate de art. 70, alin. 1, art. 71, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, respectiv art. 288, alin 1 Cod Penal.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana