12 iulie 2013

Migranti sirieni ascunsi intr-un autoturism condus de un cetatean bulgar

Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Nadlac, judetul Arad, au depistat doi cetateni sirieni ascunsi intr-un spatiu special amenajat sub un autoturism Fiat Multipla condus de un cetatean bulgar.

In data de 11.07.2013, in jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac, judetul Arad, s-a prezentat, pe sensul de iesire din tara, cetateanul bulgar Miladinov S., in varsta de 35 ani, la volanul unui autoturism Fiat Multipla, inmatriculat in R. Bulgaria.
La controlul specific, comportamentul soferului (agitatie, neliniste etc.) a trezit suspiciuni lucratorilor nostri, fapt pentru care au procedat la efectuarea unui control fizic asupra masinii.
Cu aceasta ocazie, politistii de frontiera au descoperit, sub podeaua autoturismului, un locas special amenajat, in care erauacunse doua persoane de sex masculin.
Soferul si cei doi barbati au fost condusi la sediul sectorului pentru verificari si cercetari. Astfel, a rezultat faptul ca persoanele descoperite ascunse sunt cetateni sirieni, in varsta de 21 respectiv 24 de ani, care doreau sa ajunga in spatiul Schengen la familie.
Acestia au declarat ca nu pot preciza cu exactitate locul unde s-au imbarcat in autoturism, iar soferului bulgar i-au dat suma de 100 euro fiecare pentru a-i duce intr-o tara din spatiul Schengen.
Politistii de frontiera au intocmit, pentru cele doua persoane, lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar cetateanului bulgar lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.
Totodata, mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana