1 iulie 2013

Migranti sirieni depistati la frontiera verde

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au depistat si retinut trei persoane de sex masculin, doi cetateni sirieni si unul bulgar, care intrasera ilegal in Romania, pe jos, din R. Bulgaria.
In data de 28.06.2013, in jurul orei 15.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Ostrov, in cooperare cu autoritatile de frontiera din R. Bulgaria, au desfasurat o actiune pentru depistarea unor persoane de sex masculin despre care existau informatii ca se ascundeau intr-o ferma din apropierea localitatii Ostrov.
Cele trei persoane retinute au fost identificate ca fiind doi cetateni sirieni si unul bulgar, care trecusera pe jos frontiera, prin zona verde.
Cercetarile au stabilit faptul ca cei doi sirieni au fost calauziti de cetateanul bulgar, care in schimbul sumei de 200 euro, s-a oferit sa-i treaca ilegal in Romania.
Sirienii au declarat faptul ca intentionau sa ajunga in Germania.
Politistii de frontiera au intocmit celor doi cetateni sirieni actele premergatoare pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, iar cetateanul bulgar este cercetat pentru savarsirea infractiunii de trafic de migranti, fapte prevazute si sanctionate de art. 70, alin. 1 respectiv art. 71, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana