26 iulie 2013

Sapte afro-asiatici depistati la frontiera cu Ungaria


Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare au retinut in aceasta dimineata sapte persoane de origine afro-asiatica, care au incercat sa treaca ilegal in Spatiul Schengen.
Astazi, in jurul orei 07.10, o patrula de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare a observat sapte persoane, care se deplasau pe jos spre Ungaria. Cei in cauza au fost retinuti de politistii de frontiera la aproximativ 200 metri interior fata de teritoriul statului vecin, in vegetatia din apropierea frontierei.
Cele sapte persoane descoperite aveau asupra lor documente eliberate de Inspectoratul General pentru Imigrari, fiind luati in evidenta cu statut de azilanti si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care, politistii de frontiera au procedat la conducerea acestora la sediul Sectorului Politiei de Frontiera in vederea clarificarii situatiei.
In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca persoanele, sase barbati si o femeie, sunt cetateni din Bangladesh, Senegal, Congo si Camerun cu varste cuprinse intre 21 si 29 ani si intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen.
Cei in cauza au declarat ca s-au deplasat cu autoturisme de ocazie pana la Sannicolau Mare si de aici pe jos, peste camp pana in momentul retinerii. Cei sapte au recurs la aceasta metoda pentru ca nu posedau viza pentru Spatiul Schengen.
Politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei celor in cauza si cercetarii acestora sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana