25 iulie 2013

Sase migranti depistati in ultimele 24 ore de politistii de frontiera bihoreni

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Oradea au desfasurat in ultimele 24 ore o actiune pe linia combaterii migratiei ilegale depistand astfel sase migranti, trei pakistanezi, doi georgieni si un nepalez, care intentionau sa ajunga ilegal in spatiul Schengen.
Pentru retinerea a patru dintre migranti, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentului din dotare tragand un foc de avertisment in plan vertical, in conformitate cu prevederile legale si fara a rezulta victime.
  • In data de 24.07.2013, in jurul orei 01.00, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Salonta - I.T.P.F. Oradea a depistat, in zona de responsabilitate a sectorului, patru persoane, trei barbati si o femeie, in apropierea frontierei cu Ungaria.
    Imediat, lucratorii nostri au procedat la retinerea persoanelor care se deplasau pe jos, pe camp, spre frontiera cu tara vecina. Deoarece nu s-au supus somatiei verbale, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, tragand un foc de avertisment in plan vertical, in conformitate cu prevederile legale si fara a rezulta victime.
    Astfel, cele patru persoane au fost retinute si apoi au fost conduse la sediul S.P.F. pentru cercetari.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca barbatii sunt cetateni pakistanezi iar femeia este din Nepal, acestia avand varste cuprinse intre 16 si 28 de ani.
  • In aceeasi data, in jurul orei 02.00, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bors - I.T.P.F. Oradea a depistat, in zona de responsabilitate, doi barbati care se deplasau pe jos, pe camp, spre Ungaria.
    Cele doua persoane au fost retinute la aproximativ 100 metri de linia de frontiera, fiind conduse la sediul S.P.F. pentru cercetari.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca este vorba de doi cetateni georgieni, cu varste de 30 respectiv 33 de ani.
Din verificarile efectuate, a reiesit ca cei sase sunt solicitanti de azil.

In ambele cazuri, politistii de frontiera au intocmit lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie luate masurile legale care se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana