23 iulie 2013

Tigari de contrabanda ascunse in fan, depistate de politistii de frontiera

Politistii de frontiera botosaneni au depistat trei cetateni romani care transportau, cu ajutorul unor atelaje hipo, peste 5.500 pachete tigari de contrabanda, ascunse in fan. Pe numele celor trei cetateni, politistii de frontiera au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

In data de 22 iulie a.c., in jurul orei 11.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Romanesti - I.T.P.F. Iasi, actionand in baza unei informatii, au depistat si oprit pentru control trei cetateni romani care se indreptau dinspre frontiera de stat catre localitatea Romanesti, cu trei atelaje hipo incarcate cu fan.
Avand suspiciuni asupra incarcaturii, politistii de frontiera au condus atelajele la destinatie unde, dupa descarcarea fanului, in cosul a doua dintre acestea au gasit trei colete invelite in folie de polietilena de culoare neagra, ce contineau tigari.
Persoanele in cauza au fost conduse la sediul S.P.F. Romanesti pentru continuarea cercetarilor.
In urma cercetarilor efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca in activitatea infractionala au fost implicati trei cetateni romani, respectiv Florin A., in varsta de 27 ani, Constantin N., de 23 ani si Vasile M., de 33 ani.
Totodata, s-a mai stabilit ca cele 3 colete, care contineau cantitatea de 5.564 pachete tigari, marca Plugarul, cu timbru de acciza R. Moldova, in valoare totala de 49.790 lei au fost trecute peste raul Prut cu ajutorul unei ambarcatii si au fost preluate de cei trei tineri pentru a fi transportate in localitatea Romanesti.
Pe numele celor trei barbati a fost intocmit dosar penal pentru contrabanda, iar cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din R. Moldova pentru stabilirea intregii activitati infractionale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana