10 iulie 2013

Tigari de contrabanda transportate cu deltaplanul

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F Radauti - I.T.P.F. Sighetu-Marmatiei au observat azi noapte, cu ajutorul aparaturii din dotare, un aparat de zbor de mici dimensiuni care transporta din Ucraina in Romania tigari de contrabanda.
In cadrul actiunii, politistii de frontiera au monitorizat traseul deltaplanului si au descoperit pe teritoriul Romaniei, langa frontiera, mai multe colete abandonate ce contineau aproximativ 3.000Â pachete de tigari.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea depistarii persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.
  • In data de 10.07.2013, dupa miezul noptii, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un aparat de zbor de mici dimensiuni care s-a deplasat dinspre Ucraina in Romania, pe directia localitatilor Fratauti - Costisa - Maneuti si ulterior s-a intors pe teritoriul tarii vecine.
    In zona s-a deplasat imediat o echipa operativa, care a depistat in apropierea frontierei, intr-un crang din lunca raului Suceava de pe raza localitatii Maneuti, mai multe colete ce contineau 2.997 pachete cu tigari de diferite marci, de provenienta ucraineana si R. Moldova. Totodata, in zona a fost descoperit abandonat si un autoturism marca BMW, inmatriculat in Bulgaria.
    Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 30.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul marca BMW, in valoare de aproximativ 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava.
    Imediat au fost informate autoritatile ucrainene despre producerea evenimentului, cercetarile fiind continuate de catre politistii de frontiera in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate si documentarea intregii activitati infractionale.

  • Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sighet au depistat si retinut o persoana, in timp ce incerca sa introduca ilegal in tara, 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
    Ieri, 9 iunie a.c., in jurul orei 23.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul S.P.F. Sighet a observat pe raza localitatii Lunca la Tisa doua persoane care au preluat de pe malul romanesc al raului Tisa mai multe colete voluminoase pe care ulterior le-au transportat spre interiorul tarii.
    Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a barbatilor, moment in care acestia au abandonat coletele si au incercat sa fuga.
    In urma actiunii a fost retinuta o persoana, cetateanul roman, Ioan H., de 43 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.
    La fata locului au fost descoperite 6 colete ce contineau 3.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 27.000 lei.
    Persoana in cauza a fost condusa la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    In cauza se efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii 

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana