18 iulie 2013

Tigari in valoare de peste 190.000 lei confiscate la frontiera cu Ucraina

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei, in cadrul carora au descoperit 22.970 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 190.000 lei. Pentru retinerea persoanelor implicate, politistii de frontiera au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 3 focuri de avertisment.

In data de 16 iulie 2013, in jurul orei 23.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Negresti Oas - jud. Satu Mare, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat in apropierea frontierei de stat mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la linia de frontiera catre localitatea Moiseni, jud. Satu Mare.
Imediat, lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus somatiilor incercand sa fuga spre teritoriul statului vecin, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment in plan vertical, conform prevederilor legale.
In urma actiunii a fost retinut un cetatean ucrainean, care a fost identificat ca fiind Oleksandr B., in varsta de 25 ani.
La fata locului au fost descoperite 40 de colete ce contineau cantitatea de 20.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 177.000 lei.
Au fost anuntate despre eveniment si autoritatile de frontiera vecine, care au comunicat ca au descoperit pe teritoriul ucrainean 16 baxuri cu tigari din acelasi lot.
Cetateanul ucrainean, este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
In cursul zilei de ieri, 17 iulie a.c., cetateanul ucrainean a fost prezentat instantei de judecata care a emis pe numele lui mandat de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile.
Totodata, cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera ucrainene, in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate.
Tot in data de 16 iulie 2013, in jurul orei 05.00, lucratorii din cadrul S.T.P.F. Maramures au descoperit, pe malul raului Tisa sase colete ce contineau 2.970 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 26.000 lei.
In cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana