3 iulie 2013

Un buldoexcavator declarat furat din Italia si altul cu placuta de identificare falsificata depistate de politistii de frontiera

Politistii de frontiera din cadrul  I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au depistat doua buldoexcavatoare, in valoare de 90.000 de euro, dintre care unul figureaza ca fiind furat din Italia inca din anul 2005, iar celalalt avand placuta cu datele de indentificare falsificata.

In data de 1 iulie a.c., lucratori din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au declansat o actiune pe linia combaterii traficului de utilaje furate din Spatiul Schengen.
Astfel, incepand cu ora 13.00, lucratorii nostri au depistat, pe raza localitatilor Petrova si Bistra, jud. Maramures, doua buldoexcavatoare, la care s-a constatat ca  seriile de sasiu sunt sterse.
In urma unor verificari efectuate in bazele de date s-a constatat ca unul dintre utilaje figureaza ca fiind furat din Italia inca din luna octombrie 2005, iar cel de-al doilea avea aplicata o placuta cu date de identificare falsificata.
Cele doua utilaje apartin unei societati comerciale de pe raza judetului Satu Mare, drept urmare administratorul firmei, cetateanul roman, P.G. de 53 de ani, domiciliat in jud. Satu Mare, este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de tainuire la furt si fals material in inscrisuri oficiale, conform Codului Penal.
In continuare se fac cercetari in vederea documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana