7 iulie 2013

Velier cu 33 migranti sirieni si doua calauze turce, interceptat in apropierea tarmului romanesc al Marii Negre

Politistii de frontiera din cadrul Grupului de Nave Mangalia au interceptat la 7 mile marine travers de statiunea Cap Aurora un velier cu 33 de migranti sirieni si doua calauze turce la bord.

In data 06.07.2013, in jurul orei 02.00, politistii de frontiera din cadrul SCOMAR au observat o nava suspecta in Marea Neagra, la aproximativ 7 mile marine travers de statiunea Cap Aurora din judetul Constanta.
Informatia a fost transmisa conducerii Grupului de Nave Mangalia care a dispus de urgenta efectuarea unei misiuni, cu o ambarcatiune proprie, in zona indicata.
In jurul orei 02.48, ambarcatiunea Grupului de Nave Mangalia a interceptat tinta, care s-a dovedit a fi un velier de 20 metri lungime, fara pavilion arborat, la bordul caruia se aflau mai multe persoane care nu vorbeau limba romana.
Velierul a fost escortat in zona bazinului portuar al G.N. Mangalia in vederea efectuarii controlului amanuntit.
Cercetarile au stabilit faptul ca la bord se aflau 20 de persoane de sex masculin, opt de sex feminin si sapte copii, 33 fiind de cetatenie siriana si doua cu cetatenie turca.
Persoanele de nationalitate siriana au declarat faptul ca au apelat la cetatenii turci pentru a-i transporta intr-o tara din spatiul Schengen.
Politistii de frontiera au intocmit celor doi cetateni turci actele premergatoare pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat si racolare, indrumare si calauzire a uneia sau mai multor persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat, iar cetatenii sirieni sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, fapte prevazute si sanctionate de art. 70, alin. 1 respectiv art. 71, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana