9 august 2013

Doua focuri de arma pentru retinerea contrabandistilor de tigari

In cadrul unor actiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu tigari, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat aproximativ 12.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, ce urmau a fi introduse ilegal in tara.
In urma actiunilor, patru cetateni romani au fost retinuti si sunt cercetati pentru contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari, in valoare de peste 112.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii. Pentru retinerea celor implicati, care nu s-a supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras doua focuri de avertisment in plan vertical.
  • In data de 08 august a.c., la nivelul S.P.F. Sighetu Marmatiei s-a desfasurat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana in zona de competenta.
    Astfel, in jurul orei 20.00, politistii de frontiera au observat, pe raza localitatii Rona de Sus, intr-o zona impadurita, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat spre interior colete voluminoase.
    Echipajele politiei de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza, moment in care barbatii care nu s-au supus somatiilor verbale, au abandonat coletele si au incercat sa fuga in directii diferite.
    Data fiind situatia de fapt, lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment in plan vertical, reusindu-se astfel retinerea a doi cetateni romani.
    Totodata, la cercetarea terenului au fost descoperite 7 de baxuri cu tigari.
    In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 3.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 31.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Cele doua persoane, identificate ca fiind Ioan R. si Ioan R., cu varste de 31 respectiv 28 de ani, sunt cercetate pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.
    Cercetarile sunt continuate in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate in acest caz.
  • Ieri, 08 august a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politei de Frontiera Brodina, judetul Suceava, au declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
    Astfel, lucratorii nostri au descoperit la aproximativ 800 m de linia de frontiera, intr-un beci izolat aflat langa o locuinta, la marginea localitatii Straja, 11 baxuri cu tigari.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca tigarile apartin proprietarilor imobilului respectiv si anume M. Alin de 37 de ani si M. Maria de 43 de ani.
    Coletele de tigari au fost ridicate si transportate la sediul S.P.F. Brodina unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.450 pachete de tigari marca Viceroy de provenienta ucraineana.
    Celor doua persoane politistii de frontiera le-au intocmit acte premergatoare sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda in forma agravanta, iar intreaga cantitate de tigari in valoare de 54.500 lei a fost ridicata in vederea confiscarii.
 
  • Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti au descoperit ieri, in jurul orei 09.30, abandonate in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Vicovu de Sus, judetul Suceava, mai multe colete voluminoase, invelite in folie de culoare neagra.
    La inventarierea acestora a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu tigari, marca Monte Carlo de provenienta ucraineana, in valoare de 27.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
    In prezent, se efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, fiind anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana