13 august 2013

Focuri de arma pentru retinerea contrabandistilor de tigari la frontiera de nord a Romaniei


In cadrul unor actiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu tigari, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat aproximativ 19.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, ce urmau a fi introduse ilegal in tara. In urma actiunilor, un cetatean roman a fost retinut si este cercetat pentru contrabanda in forma agravanta, iar intreaga cantitate de tigari, in valoare de 181.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii. Pentru retinerea celor implicati, care nu s-a supus somatiilor legale, politistii de frontiera au tras mai multe focuri de avertisment in plan vertical si asupra pneurilor a doua autoturisme.
In dimineata zilei de 13 august a.c., in jurul orei 06.00, la nivelul Sectorului P.F. Radauti s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
Astfel, politistii de frontiera au observat doua autoturisme de teren care se deplasau in mare viteza de la frontiera de stat catre interior.
Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare fiind trase, conform legii, mai multe focuri de arma in plan vertical si spre pneurile autoturismelor.
In urma actiunii, a fost retinut un cetatean roman si un autoturism de teren in care se aflau 26 colete ce contineau tigari.
In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 12.990 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 130.000 lei, care fost ridicata in vederea confiscarii.
Autoturismul in valoare de aproximativ 9.000 lei folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.
Conducatorul auto, Ilie B., de 21 ani, domiciliat pe raza judetului Suceava, este cercetat pentru savarsirea infractiunii de contrabanda in forma agravanta. Fata de acesta s-a dispus masura retinerii pe 24 de ore urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti cu propunere de arestare preventiva.
In continuare se fac cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
Si politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Valea Viseului au observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase catre localitatea Crasna Viseului.
Lucratorii nostri au procedat la interceptarea celor in cauza efectuand somatiile legale prin voce, moment in care barbatii au abandonat coletele si s-au dispersat in directii diferite.
Astfel, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale in vigoare.
La fata locului au fost descoperite 12 colete ce contineau 5.810 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 51.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
In prezent, se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana