5 august 2013

Migrant iranian si calauza din Austria, depistati la Ostrov

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au identificat o persoana de sex masculin, cetatean iranian, care intrase ilegal in Romania, pe jos, din R. Bulgaria.
Migrantul fusese preluat si ascuns intr-un autoturism, in apropierea frontierei, de un conational cu resedinta in Austria, pentru a fi transportat intr-o tara din spatiul Schengen.

In data 03.08.2013, in jurul orei 06.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Ostrov, actionand in baza unei informatii, au oprit pentru control, in apropierea frontierei cu R. Bulgaria, un autoturism marca Mazda, cu numere de Austria, condus de o persoana de sex masculin.
In urma controlului specific a fost descoperit ascuns sub mai multe paturi, pe bancheta din spate a autoturismului, un barbat.
Verificarile au stabilit faptul ca soferul autoturismului, in varsta de 28 ani, de nationalitate iraniana, cu resedinta in Austria, a trecut legal frontiera prin P.T.F. Ostrov, dupa care l-a preluat pe respectivul barbat in apropierea frontierei.
Migrantul s-a dovedit a fi un cetatean iranian, in varsta de 27 ani, care a ales sa treaca ilegal frontiera, la adapostul intunericului, pentru a ajunge intr-o tara din spatiul Schengen.
Din cercetari a reiesit faptul ca cei doi barbati sunt rude si au planuit actiunea de trecere ilegala a frontierei pe teritoriul Turciei.
Politistii de frontiera au intocmit celor doi cetateni iranieni actele premergatoare pentru savarsirea infractiunilor de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, respectiv trafic de migranti, fapte prevazute si sanctionate de art. 70, alin. 1, respectiv art. 71, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana