13 august 2013

Migranti sirieni si calauzele lor, doi cetateni romani, depistati in P.T.F. Cenad


Politistii de frontiera timiseni au depistat doi cetateni romani care intentionau sa sprijine doi cetateni sirieni sa iasa ilegal din Romania, folosind documente de identitate romanesti false. Cei doi cetateni romani, care primisera in schimbul "serviciului" o mie de euro, sunt cercetati pentru trafic de migranti, iar cetatenii sirieni pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei si uz de fals.
In data de 12.08.2013, in jurul orei 07.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-au prezentat pentru a iesi din tara patru persoane, calatorind cu un autoturism inmatriculat in Germania. Trei dintre acestea s-au legitimat cu carti de identitate romanesti, iar al patrulea cu pasaport simplu romanesc.
Lucratorii nostri au avut suspiciuni cu privire la documentele prezentate de catre cele patru persoane, motiv pentru care au efectuat verificari suplimentare, in urma carora au stabilit ca trei dintre documentele prezentate la control, si anume cartile de identitate, nu indeplineau conditiile de forma si fond ale unor documente valabile, fiind false total.
Continuand cercetarile in cauza, politistii de frontiera au stabilit ca doua persoane din cele patru sunt cetateni romani: S. Raul, in varsta de 30 ani, domiciliat in judetul Timis, respectiv S. Octavian, in varsta de 32 ani, iar celelalte doua persoane sunt cetateni sirieni, in varsta de 24, respectiv 17 ani.
Din declaratiile celor in cauza a reiesit faptul ca cei doi cetateni romani au preluat cetatenii sirieni in data de 11.08.2013 dintr-o localitate aflata in sudul tarii, cu intentia de a-i transporta in Germania, urmand sa ii calauzeasca in vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat, in Ungaria, prin P.T.F. Cenad. Cetatenii romani ar fi primit suma de 1.000 de euro in urma savarsirii activitatilor ilegale.
In cauza au fost intocmite lucrari penale astfel: pe numele cetateanului roman S. Raul sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de migranti si complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, pe numele cetateanului roman S. Octavian sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de migranti iar pe numele celor doi cetateni sirieni sub aspectul savarsirii infractiunilor de tentativa de iesire din tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat a Romaniei, complicitate la fals material in inscrisuri oficiale si fals privind identitatea.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana