5 august 2013

Minora disparuta si cu document de calatorie fals, depistata de politistii de frontiera mehedinteni

Politistii de frontiera din cadrul P.T.F. Portile de Fier I au depistat, la controlul de frontiera, o minora din judetul Galati, semnalata ca fiind disparuta, care intentiona sa treaca ilegal frontiera folosind o carte de identitate falsa.

In ziua de 04.08.2013, ora 18.35 la Punctul de Trecere a Frontierei Portile de Fier I, s-a prezentat in vederea efectuarii formalitatilor de iesire din tara, o tanara care s-a legitimat cu o carte de identitate romaneasca.
La controlul de frontiera cu aparatul videospectral, politistii de frontiera mehedinteni au constatat ca documentul de calatorie nu prezinta elementele de siguranta specifice unui asemenea document, fiind falsificat.
Din cercetarile efectuate a rezultat ca adolescenta are 16 ani si este din judetul Galati. Mai mult, in urma verificarilor in bazele de date nationale politistii de frontiera mehedinteni au constatat ca tanara este semnalata ca minor disparut.
Adolescenta a declarat politistilor de frontiera ca a apelat la aceasta metoda deoarece nu avea acordul parintilor pentru a putea pleca in vacanta in Croatia.

In cauza s-a intocmit lucrare penala in care se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de uz de fals, fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, minora fiind predata Centrului pentru Minori Mehedinti.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana