28 august 2013

Peste 7.000 pachete cu tigari confiscate la frontiera

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au desfasurat, in ultimele 24 de ore, mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, in urma carora au confiscat peste 7.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 68.000 lei.
Doi cetateni romani sunt cercetati acum pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.
  • Ieri, 27 august a.c., in jurul orei 09.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Poienile de Sub Munte au observat, intr-o zona muntoasa, la o altitudine de peste 1.600 de metri, in Muntii Maramuresului, doua persoane, un barbat si o femeie, care se deplasau de la linia de frontiera spre interior transportand colete voluminoase. Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a persoanelor in cauza, moment in care femeia a abandonat coletele si a incercat sa fuga.
    In urma actiunii, atat femeia Motrea V., de 48 de ani, cat si barbatul Ioan I., de 18 ani, ambii domiciliati in comuna Poienile de sub Munte, au fost retinuti si condusi la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
    La fata locului, au fost descoperite mai multe colete ce contineau cantitatea de 2.147 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 19.000 lei.
    In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

  • Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului au observat, la aproximativ 5 km de linia de frontiera, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.
    Imediat, lucratorii nostri au procedat la interceptarea persoanelor in cauza. Deoarece acestea nu s-au supus somatiilor prin voce, politistii de frontiera au executat, conform procedurilor legale, doua focuri de arma, in plan vertical. Si de aceasta data persoanele in cauza au ignorat somatiile, au abandonat coletele si profitand de terenul muntos impadurit au fugit in directii diferite.
    La fata locului au fost descoperite 12 colete ce contineau 5.520 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 49.000 lei.
    In cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana