12 august 2013

Peste 78.000 pachete cu tigari confiscate


In cadrul unor actiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu tigari, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Radauti au descoperit si confiscat peste 78.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, ce urmau a fi introduse ilegal in tara.
In data de 09 august a.c., la nivelul Sectorului P.F. Radauti s-a desfasurat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana in zona de competenta.
Astfel, in jurul orei 16.30, politistii de frontiera au descoperit, la aproximativ 50 m de frontiera de stat, la marginea localitatii Vicovu de Sus, un microbuz si un autoturism de teren, inmatriculate in Marea Britanie, abandonate pe camp.
La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a procedat la efectuarea unui control asupra celor doua masini ocazie cu care in microbuz au fost descoperite 134 de baxuri cu tigari.
Totodata, la cercetarea terenului au mai fost descoperite in apropiere inca 22 de baxuri cu tigari din acelasi lot.
Cele doua autoturisme precum si intreaga cantitate de tigari au fost duse la sediul Punctului de lucru Vicov in vederea continuarii cercetarilor.
In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 78.052 pachete cu tigari de provenienta ucraineana si Belarus in valoare de peste 780.000 lei.
De asemenea, au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin care ne-au comunicat ca pe directia respectiva au retinut doi cetateni ucraineni si au descoperit 30 de colete ce contin tigari, de provenienta ucraineana.
In prezent, se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana