17 august 2013

Tigari in valoare de 96.000 de lei confiscate de catre politistii de frontiera, dupa ce au fost trecute ilegal peste raul Tisa


Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Sarasau au desfasurat o actiune pe linia combaterii contrabandei, in urma careia au descoperit 10.800 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 96.000 lei. Un cetatean ucrainean este cercetat de politistii de frontiera, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.
Ieri, 16 august 2013, in jurul orei 12.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Sarasau, aflata in exercitarea atributiilor de serviciu, a observat mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera, din Ucraina in Romania, prin apa raului Tisa, transportand colete voluminoase.
Ajunsi pe malul romanesc, lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a barbatilor moment in care acestia au abandonat coletele incercand sa fuga.
In urma actiunii, s-a reusit retinerea unui cetatean ucrainean, restul persoanelor, s-au disperat pe mai multe directii, fugind spre teritoriul statului vecin.
La cercetarea terenului au fost descoperite 18 baxuri ce contineau 10.800 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de aproximativ 96.000 lei.
De asemenea, au fost informate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului si depistarii tuturor persoanelor implicate.
Cetateanul ucrainean, I. Ilgarovich in varsta de 22 ani, este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar cercetarile sunt continuate in vederea documentarii intregii activitati infractionale si tragerea la raspundere a tuturor persoanelor implicate.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana