13 august 2013

Yacht sub pavilion Olanda esuat pe Dunare, repus pe senalul navigabil de politistii de frontiera


Ambarcatiunile Politiei de Frontiera au intervenit pentru a acorda sprijin unui yacht la bordul caruia se aflau doi turisti olandezi si care a esuat ieri, pe Dunare, la 50 de metri de malul romanesc. Politistii de frontiera s-au deplasat imediat cu o ambarcatiune la fata locului, le-au oferit celor doi olandezi alimente si apa si timp de mai multe ore au efectuat manevre de scoatere a yachtului esuat pe un banc de nisip. Astazi, in jurul orei 13.30, politistii de frontiera au reusit sa repuna ambarcatiunea pe senalul navigabil, cei doi cetateni olandezi continuandu-si drumul, in siguranta, spre portul Constanta.
La data de 12.08.2013, in jurul orelor 12.00, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au fost sesizati de catre Centrul Comun de Contact Romano - Bulgar asupra faptului ca, pe directia kilometrului fluvial 528 al Dunarii, se afla esuat un yacht sub pavilion Olanda, cu doi cetateni olandezi la bord. Dupa verificarile efectuate de Capitania Portului Russe, s-a stabilit ca nava respectiva se afla in apele teritoriale romanesti.
Imediat, la fata locului s-a deplasat o ambarcatiune a politiei de frontiera - MAI 4166, din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Zimnicea, ocazie cu care s-a constatat ca la circa 50 metri de malul romanesc, se afla esuat, pe un banc de nisip, un yacht sub pavilion Olanda, avand la bord doi cetateni olandezi, care au solicitat sprijin pentru repunerea vasului in stare de flotabilitate.
Persoanele de la bordul ambarcatiunii nu au reclamat probleme medicale, acestora asigurandu-li-se hrana si apa pentru perioada imediat urmatoare.
La nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu s-a luat masura trimiterii la fata locului a unei salupei de patrulare si interventie Proiect P66, pentru acordarea de sprijin suplimentar.
Pe timpul noptii, ambarcatiunea olandeza a fost monitorizata permanent de politistii de frontiera, astazi dimineata fiind reluate operatiunile de scoatere de pe bancul de nisip a yachtului.
In urma manevrelor efectuate, astazi, in jurul orei 13.30, ambarcatiunile Politiei de Frontiera au reusit repunerea navei pe senalul navigabil, fara a fi inregistrate avarii, yachtul continuandu-si calatoria spre portul Constanta.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana