30 august 2013

Zece migranti opriti din drumul ilegal spre spatiul Schengen

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Oradea au desfasurat in ultimele 24 ore mai multe actiuni pe linia combaterii migratiei ilegale depistand astfel zece migranti, patru pakistanezi si sase palestinieni, care intentionau sa ajunga ilegal in spatiul Schengen.
  • In data de 29.08.2013, in jurul orei 21.00, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Salonta - I.T.P.F. Oradea a depistat, in zona de responsabilitate a sectorului, patru barbati, care se deplasau pe jos, pe camp, spre frontiera cu tara vecina.
    Deoarece cei patru nu isi justificau prezenta in apropierea frontierei cu Ungaria, lucratorii nostri au procedat la legitimarea lor, ocazie cu care au constatat ca nu vorbesc limba romana, motiv pentru care i-au condus la sediul sectorului P.F pentru verificari.
    In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca barbatii sunt cetateni pakistanezi, cu varste cuprinse intre 21 si 30 de ani, care au declarat ca intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen.
  • Tot in aceeasi data, in jurul orelor 03.00, la P.T.F. Curtici s-au prezentat la controlul de frontiera, calatorind ca pasageri intr-un tren international care circula pe relatia Bucuresti - Viena, sase persoane (doi adulti si patru minori) care s-au legitimat cu permise de rezidenta permanenta in Danemarca.
    Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea permiselor de rezidenta prezentate, motiv pentru care persoanele in cauza au fost conduse la sediul P.F. pentru cercetari.
    In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca documentele prezentate la control sunt false total.
    Din cercetari a rezultat ca persoanele in cauza, doi adulti si patru minori, sunt palestinieni, cu varste cuprinse intre 12 si 55 ani, care au intrat legal in Romania.
    Acestia au declarat ca au hotarat sa plece in Suedia, iar documentele respective le-au primit prin posta de la o persoana a carei identitate nu o cunosc.
In ambele cazuri, fata de cei zece migranti, politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei, cercetarea acestora sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, respectiv pentru fals privind identitatea.
La finalizarea cercetarilor urmeaza sa fie dispuse masurile legale care se impun.


Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana