23 septembrie 2013

13 migranti depistati la malul Dunarii

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - S.T.P.F. Calarasi au depistat 13 cetateni din Afganistan, Siria si Turcia care au incercat sa treaca ilegal frontiera de stat a Romaniei.

In data de 22.09.2013, ora 16.30, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Calarasi, in cooperare cu politisti de la Postul Dorobantu, au depistat, in apropierea localitatii de frontiera Varasti, judetul Calarasi, un grup de persoane care nu isi justifica prezenta in zona.
S-a procedat la identificarea acestora, ocazie cu care s-a stabilit ca cele 13 persoane sunt cetateni afgani, sirieni si turci, cu varste cuprinse intre 20 si 39 de ani.
In urma cercetarilor s-a stabilit faptul ca acestia au trecut ilegal frontiera de stat a Romaniei, traversand fluviul Dunarea cu ajutorul unei ambarcatiuni de mici dimensiuni, condusa de un cetatean bulgar.
Din declaratiile celor in cauza s-a stabilit ca acestia intentionau sa traverseze teritoriul Romaniei si Ungariei si aveau Norvegia ca destinatie finala a calatoriei ilegale.
Pentru a ajunge in vestul Europei, cei 13 migranti au declarat ca au platit sume cuprinse intre 8.000 si 20.000 euro de persoana, in functie de tara din care au fost racolati.
Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza si conform protocolului romano-bulgar, acestea au fost predate autoritatilor de frontiera bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana