2 septembrie 2013

276 de baxuri cu tigari si sase cetateni  ucraineni retinuti cu focuri de arma

In cadrul unei ample actiuni de combatere a contrabandei cu tigari, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Negresti Oas - I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au retinut sase cetateni ucraineni si au confiscat aproximativ 138.000 pachete tigari, in valoare de peste 270.000 de euro.Pentru retinerea celor implicati, care nu s-au supus somatiilor legale prin voce, politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase sapte focuri de arma in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

In data de 30 august a.c., la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Negresti Oas, jud. Satu Mare, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de competenta.
Astfel, in jurul orei 21.00, politistii de frontiera au observat, un grup de persoane care transporta colete voluminoase, peste frontiera de stat, din Ucraina in Romania, deplasandu-se spre interior pe directia localitatii Camarzana.
Echipajele politiei de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza, moment in care barbatii au abandonat coletele si au incercat sa fuga in directii diferite.
Data fiind situatia de fapt, lucratorii nostri au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare, fiind trase sapte focuri de avertisment in plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
In urma actiunii, s-a reusit retinerea a sase cetateni ucraineni, cu varste cuprinse intre 20 si 41 de ani.
La fata locului au fost descoperite 276 de baxuri cu tigari de provenienta ucraineana, marca Jin Ling.
In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 137.990 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 1.225.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
Totodata, au fost anuntate despre activitatea infractionala si autoritatile de frontiera din Ucraina, in vederea cercetarii in comun a evenimentului, care ulterior ne-au informat ca au retinut si ele pe teritoriul lor, pe aceeasi directie, doi cetateni ucraineni si au descoperit 9.750 pachete tigari de aceeasi marca.
Cei sase cetateni ucraineni retinuti de catre politistii de frontiera pe teritoriul Romaniei sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat.
Cercetarile sunt continuate in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate in acest caz si a documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

   

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana