12 septembrie 2013

8.000 pachete cu tigari confiscate la frontiera cu Ucraina

In cadrul unei actiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti au descoperit si confiscat 8.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, au retinut un cetatean roman si au indisponibilizat un autoturism la sediul Politiei de Frontiera.

Azi dimineata, la nivelul S.P.F. Radauti s-a desfasurat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana in zona de competenta.
Astfel, in jurul orei 01.30, politistii de frontiera au depistat, in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Vascauti, jud. Suceava, un barbat care transporta cu un autoturism marca Mitsubishi, inmatriculat in Bulgaria, mai multe colete voluminoase.
In imediata apropierea a locului unde a fost oprit autoturismul, politistii de frontiera au mai descoperit si alte colete abandonate pe camp.
Persoana, autoturismul folosit in activitatea infractionala, precum si coletele cu tigari au fost duse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.
In urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 8.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 80.000 lei.
De asemenea, au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin despre caz, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
Barbatul, identificat ca fiind Alexandru M. de 20 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, a fost retinut si cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de contrabanda in forma agravanta, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti cu propunere de arestare preventiva.
In prezent, se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana