2 septembrie 2013

Contrabanda si focuri de arma la frontiera cu Ucraina

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Dorohoi, judetul Botosani, au depistat si retinut un barbat care a incercat sa introduca ilegal in tara 6.000 pachete tigari de contrabanda, in valoare totala de 53.328 lei.

In data de 31 august 2013, in urma valorificarii unor informatii, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Dorohoi au organizat o actiune pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari. In jurul orelor 22.30, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Dorohoi si S.T.P.F. Botosani au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, in padurea Frunza din localitatea Cristinesti, un autoturism de teren in portbagajul caruia se aflau niste colete voluminoase.
Echipajele politiei de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a soferului autoturismului, care nu s-a supus somatiei, motiv pentru care au fost executate patru focuri de arma in plan vertical si unul catre autoturism, fara a fi inregistrate victime sau pagube materiale.
Persoana in cauza a abandonat coletele si autoturismul si a incercat sa fuga, profitand de vizibilitatea redusa si zona impadurita.
In urma cercetarilor efectuate a fost identificat posesorul autoturismului de teren marca Mitsubishi Pajero, in persoana lui Constantin C., de 22 de ani, domiciliat pe raza comunei Cristinesti.
In portbagajul autoturismului au fost descoperite doua colete, iar in imediata apropiere a acestuia inca doua colete prevazute fiecare cu chingi pentru transport. Cele patru colete contineau 6.000 pachete de tigari, marca Monte Carlo, cu timbru de acciza R. Ucraina, in valoare de 53.328Â lei.
Pe numele lui Constantin C. a fost intocmita lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de contrabanda, iar autoturismul marca Mitsubishi Pajero, in valoare de 13.200 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Dorohoi in vederea continuarii cercetarilor.
Cercetarile continua in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si probarii activitatii infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana