3 septembrie 2013

Nava "Stefan cel Mare", aflata in misiune FRONTEX, a mai salvat 93 de migranti sirieni aflati pe o barca in deriva in apele teritoriale italiene

Politistii de frontiera de pe nava "Stefan cel Mare" MAI 1105, care se afla in misiune in Italia, in cadrul Operatiunii Maritime Comune AENEAS 2013, coordonata de Agentia FRONTEX, au salvat alti 93 de migranti sirieni, din care 46 erau copii, aflati pe un pescador de mici dimensiuni ce plutea in deriva in apele teritoriale italiene.
In cadrul aceleiasi operatiuni, in luna august, nava P.F.R. a depistat in apele teritoriale italiene alte doua ambarcatiuni cu 194 de migranti sirieni la bord.
Scopul principal al Operatiunii Maritime Comune AENEAS 2013 este de combatere a migratiei ilegale la frontierele externe maritime ale Uniunii Europene.

Ieri, 02.09.2013, nava "Stefan cel Mare", aflata in misiune de patrulare, in cadrul Operatiunii Maritime Comune AENEAS 2013 coordonata de Agentia FRONTEX (Agentia Europeana pentru Gestionarea Cooperarii Operationale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene) a detectat si interceptat un pescador de mici dimensiuni, aflat in deriva in apele teritoriale italiene, la bordul caruia se aflau foarte multe persoane.
O ambarcatiune rapida de la bordul MAI 1105 a fost trimisa pentru a identifica nava, ocazie cu care politistii de frontiera au constatat ca este un pescador din lemn, fara pavilion, supraincarcat cu migranti si care plutea in deriva.
Toti cei 95 de imigranti au fost transferati la bordul navei MAI 1105 - "Stefan cel Mare", unde personalul Politiei de Frontiera Romane le-a acordat asistenta si primul ajutor.
Imigrantii, 28 de barbati, 19 femei si 46 de minori, au declarat ca sunt sirieni si ca intentionau sa ajunga in Spatiul Schengen.
Pe timpul imbarcarii migrantilor la bordul MAI 1105, in timpul deplasarii la locul de debarcare, cat si pe timpul debarcarii, (activitati desfasurate pe mare) nu au fost probleme, activitatile desfasurandu-se in siguranta atat pentru migranti, cat si pentru echipaj. La finalizarea actiunii de salvare, nava "Stefan cel Mare" MAI 1105 si-a reluat misiunea in cadrul operatiunii Frontex.
Reamintim ca, in luna august 2013, politistii de frontiera de pe nava "Stefan cel Mare" MAI 1105, aflata in misiune in Italia in cadrul aceleiasi operatiuni, au mai salvat 194 de migranti sirieni aflati pe doua pescadoare de mici dimensiuni, supraaglomerate si in deriva.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana