3 septembrie 2013

Tigari de contrabanda de peste 500.000 lei, confiscate in urma cooperarii la frontiera de est

Ca urmare a schimbului de informatii dintre politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti Prut si cei din Republica Moldova s-a reusit retinerea a cinci cetateni moldoveni care intentionau sa comercializeze pe teritoriul Romaniei 250.000 tigarete cu timbru de acciza R. Moldova. Tigaretele in valoare de 541.450 lei au fost retinute in vederea confiscarii.

In data de 02 septembrie 2013, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti Prut, impreuna cu autoritatile Politiei de Frontiera din Republica Moldova, au declansat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tutun.
In cadrul acestei actiuni, lucratorii nostri au descoperit, pe malul romanesc al raului Prut, zece colete ce contineau cantitatea de 250.000 tigarete marca Plugarul, cu timbru de acciza R. Moldova. In acelasi timp politistii de frontiera din Republica Moldova au depistat si retinut cinci persoane care folosindu-se de o barca au transportat coletele cu tigari de pe malul moldovenesc al raului Prut pe cel romanesc.
Pe timpul cercetarilor efectuate impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin s-a stabilit ca cele cinci persoane sunt cetateni moldoveni cu varste cuprinse intre 25 si 31 de ani, care intentionau sa comercializeze tigaretele pe teritoriul Romaniei.
In cauza a fost intocmita lucrare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.Intreaga cantitate de tigari in valoare de 541.450 lei a fost retinuta in vederea confiscarii.
Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea stabilirii intregii arii infractionale.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana