22 octombrie 2013

10.000 euro platiti de o familie din Irak pentru a ajunge in Germania

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - S.P.F. Bistret au depistat o familie de irakieni, parinti si sase copii, care au traversat Dunarea cu o ambarcatiune, incercand sa intre ilegal in Romania.

In data de 22.10.2013, ora 00.45, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bistret, judetul Dolj, au depistat in apropierea unei statii de pompare, aflata pe malul fluviului Dunarea, un grup de persoane, doi adulti si sase copii, care nu isi justifica prezenta in zona.
In urma legitimarii celor opt persoane, politistii de frontiera au stabilit ca cei in cauza sunt o familie de cetateni irakieni, sot, sotie si sase copii, avand varste cuprinse intre 5 si 45 de ani.
Cu ocazia primelor verificari s-a stabilit faptul ca acestia au traversat fluviul Dunarea, din Bulgaria, cu ajutorul unei ambarcatiuni.
Din declaratiile celor in cauza s-a stabilit ca migrantii au plecat din tara de origine in urma cu 3 luni si intentia lor era sa ajunga in Germania. Pentru a ajunge in tara de destinatie, migrantii au declarat ca au platit unei calauze din Turcia suma de 10.000 euro.
Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza si conform protocolului romano - bulgar, acestea urmeaza sa fie predate autoritatilor de frontiera bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana