23 octombrie 2013

Aproximativ 11 kilograme de sturion redate mediului natural de politistii de frontiera tulceni

Politistii de frontiera din cadrulGarzii de Coasta au actionat pe linia prevenirii si combaterii braconajului piscicol in zona de competenta, identificand un cetatean roman care transporta cantitatea de aproximativ 11 kilograme de sturion fara documente justificative.
Cele 16 exemplare din specia cega, aflate in stare vie, au fost redate mediului natural conform procedurilor legale.

In data de 22.10.2013, in jurul orei 11.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Isaccea l-au identificat in zona de competenta pe B.V., in varsta de 28 ani, care transporta, intr-un sac de rafie, cantitatea de 10,7 kilograme peste din specia sturion fara documente justificative.
Deoarece cantitatea de peste era in stare vie, politistii de frontiera au redat mediului natural cele 16 bucati de sturion din specia cega, conform art. 3, pct. 2. din Ordinului Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale nr. 84/24.04.2012, in prezenta unui reprezentant A.N.P.A. si a unui martor asistent.

Politistii de frontiera au intocmit barbatului, domiciliat pe raza judetului Tulcea, dosar penal pentru savarsirea infractiunii de detinerea, transportul, comercializarea sturionilor capturati pe teritoriul Romaniei din mediul salbatic precum si a produselor si subproduselor obtinute din acestia, cu exceptia celor proveniti din acvacultura pentru care se face dovada originii prin documente si / sau marcaje justificative legale, fapta prevazuta si sanctionata de art. 64, lit.d din O.U.G. 23 / 2008, modificata si aprobata prin Legea 317/2009.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana