12 octombrie 2013

Autoturism plin cu tigari de contrabanda retinut la frontiera romano -ucraineana

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Radauti - I.T.P.F Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat peste 15.000 pachete cu tigari de contrabanda.
Tigarile, in valoare de aproximativ 154.000 lei, au fost ridicate in vederea confiscarii.

In ziua de 12 octombrie a.c., la nivelul S.P.F. Radauti, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
Astfel, in jurul orelor 17.00, lucratorii nostri au observat, in apropierea frontierei de stat, un autoturism de teren, marca Mitsubishi, inmatriculat in Marea Britanie, in care se aflau mai multe colete voluminoase.
In momentul in care conducatorul auto a observat echipajul politiei de frontiera, acesta a demarat in viteza refuzand sa se supuna controlului.
Lucratorii nostri au procedat la urmarirea autoturismului folosind semnalele acustice si luminoase si, deoarece conducatorul auto a ignorat somatiile legale prin voce, politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de avertisment in plan vertical.
Dupa o umarire de aproximativ 2 km barbatul a abandonat autoturismul si profitand de vegetatia din zona si intuneric a reusit sa fuga.
In autoturism au fost descoperite mai multe colete ce contineau cantitatea de 15.460 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de 154.000 lei.
In cauza politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.
Totodata au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana