24 octombrie 2013

Minor ucrainean cercetat pentru contrabanda si trecere ilegala a frontierei

In ultimele 24 ore, politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit si confiscat aproximativ 12.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.
Doua persoane de sex masculin sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si detinere in afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator, una dintre ele fiind cercetata si pentru trecere ilegala a frontierei de stat.
  • Ieri, 23 octombrie a.c., in jurul orei 21.30, un echipaj din cadrul S.P.F. Sarasau a observat o persoana care se deplasa de la linia de frontiera catre interior, pe raza localitatii Remeti.
    La fata locului s-a deplasat o echipa operativa care a procedat la interceptarea si retinerea persoanei in cauza.
    Aceasta a fost identificata ca fiind un cetatean ucrainean, in varsta de 17 ani.
    La cercetarea terenului, in apropierea liniei de frontiera cu Ucraina, au fost descoperite 22 de colete ce contineau tigari marca Jing Ling, care au fost ridicate pentru cercetari.
    Imediat au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.
    Persoana in cauza a fost condusa la sediul S.P.F. Sarasau in vederea continuarii cercetarilor.
    In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 11.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 98.000 lei.
    Totodata asupra tanarului a fost descoperit un baston telescopic, pe care acesta a declarat ca il folosea pentru autoaparare.
    In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda si trecere ilegala a frontierei de stat, iar tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii.
  • Miercuri, 23 octombrie, la nivelul S.P.F. Sighetu Marmatiei, in urma unor informatii, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari in zona de responsabilitate.
    Astfel, in jurul orei 12.00, a fost identificat si oprit in trafic un autoturism marca Volkswagen, condus de catre Petru S., de 20 ani, domiciliat in comuna Bistra, jud. Maramures, suspect ca transporta tigari de provenienta ucraineana.
    Persoana in cauza precum si autoturismul au fost conduse la sediul sectorului in vederea efectuarii unui control amanuntit.
    Astfel, in masina au fost descoperite ascunse in locasuri special amenajate (sub bancheta din spate si sub schimbatorul de viteze) 760 de pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 6.000 lei.
    Barbatul a declarat ca urma sa transporte tigarile in localitatea Baia Mare unde urma sa le comercializeze pe piata neagra de desfacere.
    Petru S. este cercetat de catre politistii de frontiera pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.
    Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana