14 octombrie 2013

Capturi impresionante de tigari la frontiera romano-ucraineana

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina, I.T.P.F. Sighetu - Marmatiei au desfasurat, la sfarsitul saptamanii trecute mai multe actiuni pe linia combaterii contrabandei, in cadrul carora au confiscat aproximativ 55.000 pachete de tigari de provenienta ucraineana si doua masini de teren inmatriculate in Marea Britanie.
Intreaga cantitate de tigari, in valoare de aproximativ 550.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in prezent politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.
  • Ieri, 13 octombrie 2013, in jurul orei 06.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina, I.T.P.F. Sighetu Marmatiei, au declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari, ocazie cu care au depistat, pe un drum laturalnic din localitatea Straja, doua autoturisme de teren cu numere de inmatriculare specifice Angliei, despre care existau suspiciuni ca transporta tigari de contrabanda.
    La semnalele regulamentare efectuate de politistii de frontiera, soferii celor doua autoturisme au refuzat sa opreasca, fapt pentru care lucratorii nostri au procedat la urmarirea acestora folosind semnalele acustice si luminoase. La scurt timp, cele doua autoturisme au fost gasite abandonate in lunca raului Suceava, iar in interiorul lor au fost observate mai multe colete de culoare neagra care contineau tigari de contrabanda.
    Cele doua autoturisme au fost duse la sediul S.P.F. Brodina unde, in urma inventarierii, a fost descoperita cantitatea de 29.150 pachete tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 291.500 lei, care a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Totodata, cele doua autoturism marca Mitsubishi, in valoare totala de 13.000 lei, au fost indisponibilizate la sediul sectorului S.P.F. Brodina, in vederea continuarii cercetarilor, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
  • Tot ieri dimineata, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina au descoperit abandonate in apropierea frontierei de stat, pe directia localitatii Straja, judetul Suceava, aproximativ 50 de colete voluminoase, invelite in folie de culoare neagra, ce contineau tigari de contrabanda.
    La inventarierea acestora a rezultat cantitatea de 25.748 pachete cu tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana, in valoare de 257.480 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.
    Totodata, au fost informati si granicerii ucraineni efectuandu-se cercetarea in comun a evenimentului de frontiera.

In prezent, in ambele cazuri politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale. 

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana