11 octombrie 2013

Cinci cetateni sirieni ascunsi intr-o autoutilitara, depistati la P.T.F. Turnu Magurele

Politistii de frontiera din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Turnu Magurele au depistat cinci persoane de sex masculin, cetateni sirieni, ascunsi intr-un locas special amenajat intr-o autoutilitara condusa de un cetatean bulgar.

In data de 10.10.2013, ora 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Magurele, judetul Teleorman, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, cetateanul bulgar Borsislav B., in varsta de 33 ani la volanul unei autoutilitare marca Mercedes cu care tracta o platforma. Alaturi de acesta mai calatorea si cetateanul bulgar Dimo Z., in varsta de 25 ani.
Procedand la verificarea mijlocului de transport, politistii de frontiera au descoperit ascunse, intr-un locas special amenajat in spatele cabinei soferului, cinci persoane de sex masculin. In urma cercetarilor, s-a stabilit ca persoanele in cauza sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 19 si 29 ani.
Cei cinci sirieni au declarat faptul ca intentionau sa ajunga in Austria si au recurs la aceasta metoda deoarece nu detineau documente legale. Ei au mai declarat ca, pentru a ajunge in vestul Europei, au platit suma de 3.000 euro de persoana.
Politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza si conform protocolului romano - bulgar, cetatenii sirieni precum si cei doi bulgari au fost predati autoritatilor de frontiera bulgare in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.


Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana