21 octombrie 2013

Cinci migranti sirieni, doi iranieni si o calauza bulgara depistati de politistii de frontiera constanteni

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, in cooperare cu autoritatile de frontiera din R. Bulgaria, au depistat cinci cetateni sirieni care intrasera ilegal in tara, alaturi de o calauza bulgara, care intentiona sa ii transporte cu un autoturism in Germania.
In aceeasi zi, in apropierea frontierei de stat au mai fost retinuti doi cetateni iranieni care trecusera frontiera verde cu scopul de a ajunge intr-o tara din spatiul Schengen.
  • In data de 19.10.2013, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Ostrov, in cooperare cu autoritatile de frontiera bulgare, au desfasurat o actiune de combatere a migratiei ilegale in zona de competenta.
    Astfel, in jurul orei 08.30, in apropierea Bacului Ostrov, politistii de frontiera au oprit pentru control un autoturism marca Renault, inmatriculat in Bulgaria, condus de o persoana de sex feminin. In vehicul se mai aflau cinci persoane, din care patru adulti (trei barbati si o femeie) si un minor.
    In urma legitimarii celor sase persoane s-a stabilit faptul ca femeia care conducea autoturismul se numeste Ivanova D., in varsta de 40 de ani si este cetatean bulgar, iar cei cinci pasageri nu posedau documente asupra lor.
    Cu ocazia primelor verificari, s-a stabilit faptul ca persoanele in cauza sunt cetateni sirieni, cu varste cuprinse intre 7 si 53 ani, care au trecut frontiera de stat in aceeasi zi, in jurul orei 07.00, pe un drum transfrontalier nefinalizat care face legatura intre Romania si Bulgaria, cu un autoturism condus de calauza bulgara.
    Investigatiile au indicat faptul ca grupul de migranti a fost constituit pe teritoriul Bulgariei, unde acestia au fost contactati de Ivanova D. care a cerut suma de 400 USD pentru a-i transporta, in prima faza, la Bucuresti, iar apoi urma sa stabileasca o alta modalitate de a ajunge in Germania.
    Politistii de frontiera au intocmit cetatenilor sirieni actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, fapta prevazuta si sanctionata de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001, iar Ivanova D. este cercetata pentru savarsirea infractiunilor de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat si trafic de migranti, fapta prevazute si sanctionate de art. 70 si 71, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.
  • In dupa-amiaza aceleiasi zile, in jurul orei 17.35, o patrula formata din politisti de frontiera din cadrul S.P.F. Ostrov si lucratori ai Postului de Politie din localitatea Lipnita au identificat in apropierea frontierei de stat, pe raza unui canton silvic din judetul Constanta, doi cetateni straini care nu isi justificau prezenta in zona.
    Verificarile au stabilit faptul ca respectivii barbati, in varsta de 33 si 49 ani, sunt cetateni iranieni care au ales sa treca frontiera prin zona verde cu scopul de ajunge intr-o tara din spatiul Schengen.
    Politistii de frontiera le-au intocmit cetatenilor sirieni actele premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savarsirea infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, fapta prevazuta si sanctionata de art. 70, art. 1 din O.U.G. 105/2001.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana