11 octombrie 2013

Conducerea Politiei de Frontiera Romane, in vizita oficiala in Germania

Inspectorul general al Politiei de Frontiera Romane, chestor sef de politie Ioan Buda impreuna cu adjunctul sau, comisar sef de politie Liviu Galos, au efectuat in perioada 08 - 09.10.2013, o vizita oficiala la Berlin si Potsdam (Republica Federala Germania) la invitatia presedintelui Politiei Federale Germane, domnul dr. Dieter Romann.

Cu ocazia acestei intalniri au fost discutate teme precum identificarea unor noi posibilitati de dezvoltarea a cooperarii intre cele doua autoritati de aplicare a legii si analizarea unor aspecte privind colaborarea si schimbul rapid de informatii intre structurile politiilor de frontiera din statele membre ale Uniunii Europene in domeniul combaterii migratiei ilegale.
Totodata, reprezentantii romani au discutat impreuna cu oficialii germani aspecte privind cooperarea romano - germana pe probleme de frontiera pentru perioada urmatoare.
In cadrul vizitei la Potsdam, la sediul Prezidiului Politiei Federale, institutia de contact in chestiuni bilaterale pe probleme de frontiera, s-au abordat aspecte privind combaterea migratiei ilegale si imbunatatirea legislatiei internationale in ceea ce priveste azilul si refugiatii.
De asemenea, reprezentatii Politiei Federale Germane au apreciat buna cooperare cu Politia de Frontiera Romana prin intermediul punctelor si centrelor comune de contact si participarea Romaniei in cadrul misiunilor Frontex (Agentia Europeana pentru Managementul Cooperarii Operationale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene).
Participarea conducerii Politiei de Frontiera Romane la aceasta intalnire reprezinta o intensificare a relatiilor de cooperare inter-institutionala internationala in domeniul frontalier, in vederea asigurarii securitatii frontierelor externe ale Uniunii Europene.
Informatii de background
Politia Federala Germana este structura de politie care exercita atributii specifice Politiei de Frontiera pe intregul teritoriu al Republicii Federale Germania si este subordonata direct Ministerului Federal de Interne. Aceste atributii ale Politiei Federale Germane sunt clar delimitate de cele ale structurilor de politie organizate si subordonate Ministerelor de Interne, constituite la nivelul fiecarui Land in parte pe teritoriul Republicii Federale Germania.
Incepand cu data de 01 martie 2008, a intrat in vigoare noua structura a Politiei Federale Germane, aceasta fiind reorganizata, iar autoritatea federala superioara este Prezidiul Politiei Federale cu sediul la Potsdam.

Seful Politiei Federale Germane este domnul dr. Dieter Romann, numit la conducerea Prezidiului Politiei Federale din Potsdam incepand cu anul 2012, de catre ministrul Federal de Interne, domnul Hans Peter Friedrich.

Arhivă blog

Youtube - Politia de Frontiera Romana